Persbericht HG24

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Fractievoorzitter Arie van den Berg (SGP) is overgestapt naar de lokale politieke partij T@B. Dat maakt de T@B woensdag 6 september 2023 bekend. Van den Berg is een langdurig betrokken lid van de SGP geweest. Met deze overstap zal hij een nieuwe politieke en ideologische weg inslaan, met als doel om de belangen van de gemeenschap nog beter te kunnen behartigen.

De keuze van Arie van den Berg om over te stappen naar de T@B is volgens de lokale partij gebaseerd op een zorgvuldige afweging van de politieke standpunten en de visie van de partij. “De T@B staat bekend om haar pragmatische benadering van de lokale politiek en de wijsheid om burgers actief te betrekken bij het nemen van beslissingen. Arie van den Berg gelooft dat deze aanpak goed aansluit bij de behoeften en wensen van de gemeenschap waarin hij zich al lange tijd voor heeft ingezet. Arie van den Berg, die jarenlang actief lid is geweest van de SGP en zich heeft laten gelden als een betrouwbare en toegewijde politicus, kijkt uit naar de nieuwe uitdagingen en kansen die zijn overstap met zich meebrengt. Hij benadrukt echter dat zijn breuk met de SGP geen afbreuk doet aan zijn respect voor de partij en haar leden”, zegt plv. voorzitter Henry van Helden (T@B). 

Versterken
Opmerkelijk is dat de T@B met open armen Arie van den Berg heeft ontvangen. De T@B geeft aan verheugd te zijn met de toetreding van Arie van den Berg. Van Helden beschrijft Arie van den Berg als een bevlogen persoon met een schat aan ervaring in de lokale politiek. Van Helden: “De T@B hoopt met de komst van Arie van den Berg haar positie in de gemeenteraad te versterken en een nog betere vertegenwoordiging van de inwoners te kunnen realiseren. Het nieuws van de overstap van Arie van den Berg naar de T@B heeft reeds enige opschudding veroorzaakt in de lokale politieke kringen. De aankomende periode zal dan ook in het teken staan van verdere politieke discussies en uitwisseling van standpunten. Arie van den Berg en de T@B zijn vastberaden om samen te werken aan een betere toekomst voor de plaatselijke gemeenschap.”