Start bouw 14 sociale koopwoningen

T@B is verheugd met start bouw 14 sociale koopwoningen – Pieter de Hooghstraat

Wat een geweldig nieuws moet dit zijn voor al onze jonge starters waarvan er vele al heel lang zitten te wachten op betaalbare koopwoningen in ons Dorp. Wat te denken van hun ouders. Was het oude normaal zo dat je op een bepaalde leeftijd het ouderlijk huis verliet, een huis kocht alleen of met je partner, dat je met de makelaar om tafel ging om met de andere partij over de vraagprijs te onderhandelen. Het kwam 9 van de 10 keer lager uit dan de vraagprijs en de vogel was gevlogen. Dat is lange tijd anders geweest echter las ik  vanmorgen in de krant dat het langzaam weer mogelijk is om weer te onderhandelen. Wellicht gaan oude tijden herleven.

In januari 2022 vond het debat plaats over de koopstartregeling Pieter de Hoogstraat. Een mooie regeling om starters aan een koophuis te krijgen. Is dat nodig?

De huizenprijzen zijn ondanks een daling nog steeds te hoog, de hypotheekrente is in korte tijd fors gestegen, de energieprijzen zijn flink gestegen en we hebben een torenhoge inflatie. Is dat nodig, ja voorzitter het is nodig.

Het is een goed begin, maar 14 woningen is natuurlijk een druppel op een gloeiende plaat. Desalniettemin is de T@B blij met dit bestemmingsplan en geven we onze jonge starters weer hoop om op eigen benen te staan en vanuit een mooi huis een mooie toekomst op te kunnen bouwen.

De T@B wil een ieder danken die hieraan heeft meegewerkt. Een prachtig plan met een koopstartregeling waarbij onze gemeente het belang heeft gezien om onze jonge starters niet te vergeten. We willen naast een mooi en levendig dorp ook vooral jonge Hardinxvelders aan ons blijven binden. Laat ons dorp een mooie mengelmoes van jong en oud zijn.

Er zullen naar alle waarschijnlijkheid veel inschrijvingen volgen waaruit gekozen gaat worden middels een loting. Dan zullen er helaas jonge starters teleurgesteld zijn omdat ze niet zijn ingeloot. Helaas is het onmogelijk om iedereen een betaalbare woning te kunnen aanbieden maar roepen het college wel op om de vaart erin te houden en kijken waar mogelijkheden liggen.

De trein begint te rijden bij de jonge starters die het ouderlijk huis gaan verlaten. Deze ouders zullen hun wellicht te grote huis in de verkoop gaan zetten en kijken naar een mooiere ander soort woning waardoor deze woning weer vrijkomt voor jonge gezinnen met kinderen. Als het straks zover is en de woningen worden opgeleverd, ervan uitgaande dat we vanavond in meerderheid akkoord gaan, zou het toch mooi zijn om hier een mooi feestje van te maken. Dit is tenslotte een uniek moment, we zijn hiermee de eerste gemeente met deze koopstartregeling.

Opkomen voor deze doelgroep is een onderdeel van ons verkiezingsprogramma 2022 – 2026.