Biggenruggen Rivierdijk worden aangepast

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In juni 2020 heeft de T@B fractie artikel 12 vragen gesteld omtrent de verkeerssituatie op De Rivierdijk ter hoogte van Den Bout. De biggenruggen die hier geplaatst zijn, zorgen namelijk voor een gevaarlijke situatie.

In juni 2020 heeft de T@B fractie artikel 12 vragen gesteld omtrent de verkeerssituatie op De Rivierdijk ter hoogte van Den Bout. De biggenruggen die hier geplaatst zijn, zorgen namelijk voor een gevaarlijke situatie.

Er is ons toen toegezegd dat de biggenruggen weggehaald gaan worden en de verkeerssituatie aangepast zal worden. Er zal een portaal worden geplaatst met hoogtebalk aan de bovenzijde van de afrit. Hiervoor is echter een vergunningsaanvraag nodig via Waterschap Rivierenland. Zij zijn namelijk eigenaar.

De biggenruggen zijn inmiddels aan de kant gezet, maar de situatie is nog niet aangepast.

Bij navraag aan Het College, jl. november, blijkt de situatie wat ingewikkelder dan gepland. Hierbij het antwoord van Het College:

‘Wij werken aan de voorbereiding om de bovenste eerste afrit d.m.v. uitneembare paaltjes ontoegankelijk te maken voor autoverkeer. Er blijken, na onderzoek, nogal wat partijen gebruik te maken van de afrit. Naast Rijkswaterstaat en Waterschap Rivierenland voor hun servicediensten en calamiteiten route, blijken er ook particuliere belanghebbenden te zitten die gebruik maken van de afrit. Die moeten benaderd worden. Allereerst is dat Waterschap Rivierenland omdat zij wegbeheerder zijn.

Ik schat in (we hebben al een aannemer) dat we dit jaar tot realisatie over kunnen gaan. Dit onder voorbehoud van formele toestemming van Het Waterschap.’

We hebben er vertrouwen in dat de situatie dus aangepast zal worden, echter moeten we een lange adem hebben. We zullen de voortgang blijven volgen en u op de hoogte houden van de situatie. 

Met vriendelijke groet,

Paul Hoogstraten 
28 oktober 2021